(Не)безбедност на Старом бувљаку

Инспекција: Прво локација, затим контроле

Сиромаштво узима маха и шири се попут куге, а то нам потврђује и све дужа колона импровизованих тезги која осване сваке недеље на потезу од Стрелишта до Старе Мисе. Стари бувљак све је популарнији, али и опаснији јер не постоји ограђен простор где се роба продаје, већ се продаја одвија на јавним зеленим површинама, пружним прелазима и коловозима.

Иако је на тај начин угрожена безбедност купаца и продаваца, то изгледа много не брине надлежне из локалне самоуправе јер слика пешака који шетају коловозима, од којих је један и магистрални, актуелна је већ годинама. Не треба заборавити ни на опасност која вреба из кутија лекова који се продају на Старом бувљаку или хране сумњивог квалитета.

Инспектори ипак ретко свраћају, што су нам потврдили и продавци. Према речима Бобана Ђурђева, новог секретара Секретаријата за инспекцијске послове Града Панчева, инспектори заједно са колегама из ПУ Панчево излазе на терен у просеку два пута месечно и удаљавају људе првенствено са раскрснице у улицама Првомајска и С. Шупљикца јер је ту највећи проблем. Ђурђев каже да је потребно да градски оци првенствено одреде нову локацију за Стари бувљак, да би инспекција могла да реагује.

„Ми можемо да направимо опсежнију акцију са саобраћајном и комуналном полицијом, али је неопходно да се одреди нова локација да бисмо знали где да упућујемо људе“, истакао је секретар.

Он је рекао да је Секретаријат заједно са ПУ Панчево покренуо иницијативу за одређивање нове локације, а чак су дали и предлог који би то простор могао да буде.

„То би могао бити простор поред Новог бувљака и мислим да је била прича да се у почетку тезге не би наплаћивале“, каже наш саговорник.

Као и пре пет месеци када су представници власти дискутовали о новој, безбеднијој локацији за Стари бувљак, ни данас се не зна где би он могао да буде пресељен, што показује колико представнике градске власти занимају грађани и колико брину о њима.

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max
4 године пре

Čeka se neki užasan događaj pa da se tzv LOKALNA SAMOUPRAVA probudi i reaguje. Nije čudo da su sednice lokalne skupštine brže od brzopoteznog šaha.

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress