Епилог скандала око складиштења опасног ђубрива у Стаклари

Градски Секретаријат за заштиту животне средине поднео кривичну пријаву против одговорних лица комапније „Промист“

Пријава се односи на четири кривична дела

Секретаријат за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, поднео је Основном јавном тужилаштву у Панчеву, кривичну пријаву против Н. П. из Новог Сада, одговорног лица Новосадске компаније „Промист“ и Г.К. из Панчева, директора логистике у тој компанији, потврдила је за наш портал Јелена Самуилов, потпаролка Основног јавног тужилаштва.

Кривична пријава је запримљена у четвртак, 10. маја, и односи се на четири кривична дела: непредузимање мера заштите животне средине; уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и скалдиштење опасних материја; неовлашћено бављење одређеном деалтношћу и кривично дело давања лажног исказа.

Рад по пријави је у току, закључила је Јелена Самуилов.

Подсетимо, у уторак, 8. маја, на јавној расправи у Градској управи, окупљени грађани и грађанке, али представници градске власти, изразили незадовољство због складиштења опасног ђубрива у некадашњој Индустрији стакла Панчево, од стране Новосадске компаније „Промист“, која је купила некадшњу фабрику. Представници градске власти тада су најваили могућност подношења кривичне пријаве.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: