Резултат пројекта „Партиципативно буџетирање“

Градски катамаран „Панука“ запловио Тамишем

Ања Цревар крстила туристички брод

Градски катамаран „Панука“ данас, 12. маја, је званично запловио Тамишем. Задовољство да се провозају дугоочекиваним бродом прво су имали Ања Цревар, наша шампионка у пливању, Саша Павлов, градоначелник Панчева, неки од чланова градског већа Града Панчева, Никола Стоилковић, директор Туристичке организације Панчево (ТОП), као и припадници седме силе.

 Већ за петнаестак дана, како најављују надлежни, прилику да плове Тамишем имаће и грађани.

„Грађани ће моћи да путју до Светионика, Беле стене, до разгледају Тамиш према Јабуци  и Глогоњу, и то ће за све бити бесплатно. Претпостављамо да ће се туре организовати током викенда, а грађани ће моћи да се пријаве у ТОП-у“, рекао је Никола Стоилковић, директор ТОП-а.

Он је додао да ће катамаран превозити и туристе, а први гости очекују се почетком јуна – 50 туристичких новинара.

 У духу бродарске праксе и формалног крштења катамарана, које у име града по традицији треба да обави особа женског пола, брод је и званично „крштен“. Име „Панука“ доделила му је наша пливачица и шампионка Ања Цревар.

Градски катамаран купљен у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање“ града Панчева за 2016. годину, када је управо туристички брод добио највише гласова од стране грађана и грађанки Панчева.

На основу тога, Град Панчево је одлуком о буџету и Планом јавних набавки за 2016. годину планирао средства у износу од пет милиона динара са ПДВ-ом за потребе набавке туристичког пловила и потребне опреме.

Одлука је донета још у новембру 2015. године, а први тендер за набавку пловила вредан 4,1 милион динара је у јулу 2016. године пропао. Следећи тендер расписан је у априлу ове године, и закључен је уговор са предузећем „Сидро“ ДОО из Остружнице, које је конструисало и израдило туристичко пловилo катамаранског типа са потребном опремом, капацитета до 12 особа са посадом.

Пловило је израђено од алуминијума и задовољава све техничке и безбедносне услове у пловидби у свим хидрометереолошким условима карактеристичним за унутрашње воде, наводе у Градској управи.

Одлуком Града Панчева катамаран је поверен на управљање Туристичкој организацији града Панчева.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Voja
6 године пре

Velicanstveno! Verovatno je pretplacen bar 5 puta.

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: