Одговор на одборничко питање Жељка Јелисавчића

Градска управа Панчево: рачуни за храну и пиће нису запримљени, ни плаћени

Секретарка Секретаријата за финансије, Ениса Аговић Хоти, одговорила је 10. маја на одборничко питање Жарка Јелисавчића, одборника опозоционе групе Слободно Панчево, постављено 24. априла у вези са рачунима адресираним на Градску управу за конзумацију хране и пића, у ресторану Хедонист.

Уз питање, како стоји у одговору, приложена су две фотокопије рачуна за конзумацију хране и пића у ресторану Хедонист 13. и 14. априла.

„Увидом у интерну доставну књигу Секретаријата за финансије од поменутог периода нису примљени и евидентирани следећи рачуни: 0225/2019 на износ 49,350.00 динара, као ни рачун 0224/2019 на износ од 47.310.00 динара“, стоји у одговору.

Додаје се да рачуни нису запримљени, евидентирани и прокњижени , те да није било расхода у Градској управи по тим рачунима.

Подсетим, Миша Секулић, један од чланова покрета #1od5miliona је због овог случаја у мају 2019. године поднео кривичну пријаву против Саше Павлова, градоначелника Града Панчева, Вишем јавном тужилаштву у Панчеву, због основане сумње да је злоупотребио службени положај и новцем из буџета локалне самоуправе платио ресторану „Хедонист” угоститељске услуге у износу од 96.660 динара.

У пријави је наведено и да је плаћен рачун за храну и пиће за чланове СНС-а 13. и 14. априла, али без доказа да су угоститељске услуге користили напредњаци.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: