Протести због поскупљења горива

Грађанска акција у Панчеву, идеја се проширила на читаву Србију

Протест грађана и грађанки који је данас одјекнуо Панчевом, одржан је на раскрсници у Улици Првомајској, због поскупљења горива. Око 20 возила на пола сата блокирало је пут за Београд и из Београда, како би се скренула пажња на високу цену нафтних деривата у Србији. Врло брзо анимирана је цела Србија преко фејсбука, и људи су позвани да се прикључе великом протесту који ће бити одржан у петак, 8. јуна, од 17 сати.

Акција је започета на иницијативу наше суграђанке, и још неколико младих људи из Београда и Панчева. Наша суграђанка је покренула групу на фејбуку под називом Протест против поскупљења горива, која је за само два дана привукла 22.926 чланова!

„Све више људи се јавља, прикључили су се грађани из свих већих градова у Србији, у Војводини, централној и јужној Србији. Када су видели снимак који смо поставили на фејсбуку добили су вољу и видели да акција може да се спроведе“, каже она за наш портал.

Наводи грађани од државе траже да се смање акцизе за све нафтне деривате за 20 до 30 одсто, и да се промени начин формирања цене горива. Гориво у Србији је међу најскупљим у Европи, а ми имамо најмање плате, закључује она.

„Поента је да анимирамо што више још људи да изађу на протест јер тада осећају да могу нешто да промене. Сви коментаришу да је супер осећај да можеш нешто да промениш и да има снаге у нама да нешто мењамо“, истиче наша суграђанка.

За петак, 8. јун најављени су велики протести широм Србије, а у Панчеву ће блокаде бити постављене на неколико места у граду. Уколико желите да сазнате више о акцији посетите групу на фејсбуку Protest zbog poskupljenja goriva petak 8.06.2018. u 17h.

Напомена: из текста су избачена имена из безбедносних разлога

 

 

 

Ивана Предић

3 Коментари
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
SF jjkcx
4 године пре

Puna podrska. Moramo da budemo istrajni…

Albert
4 године пре

Svaka čast. Dosta je priče kako je gorivo kod nas jeftinije od okruženja. Svaki dan je druga cena. Pridruži se 8.

Darx
4 године пре

23000 članova a 20 vozila na ulici… To je Srbija, sve će to neko drugi.

3
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: