На протесту против сече дрвећа и радова у Градском парку

Грађани демолирали заштитну ограду која обезбеђује радове

Грађански протест који је одржан данас, у Градском парку у Панчеву, против сече дрвећа и радова у Градском парку, обележило је демолирање заштитне ограде, којом су били обезбеђени радови. Када је ограда поломњена, група људи је делове ограде преместили су на улаз у Градску управу.

Током протеста Удружење грађана Панчево није црна рупа, сакупило је око 1.000 потписа за петицију против уништења зеленила у Градском парку, смањења пешачке зоне због проширења гараже, против увођења саобраћаја за моторна возила у пешачкој зони, за поништење одлуке да се у улици Змаја Јове Јовановића до жандињера уведе саобраћај моторних возила, за засађивања уништених зеленила у градском парку од стране надлежних органа. Како смо сазнали потписи ће се прикупљати и наредних дана.

Окупљеним грађанима и грађанкама обратио се Миша Секулић, из поменутог удружења, који је поручио градској власти да не може да ради шта хоће.

Демолирање заштитне ограде могло би се окарактерисати као кршење јавног реда и мира, али овом приликом полиција, иако је како смо сазнали била обавештена о догађајима, није интервенисала.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: