Саобраћајна сигнализација бициклистичких стаза

Ефикасност Система 48: проблем у процесу решавања два месеца

Хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација на бициклистицким стазама ове године није освежена, а поједине стазе нису обележаване и годинама, због чега су беле линије у појединим улицама потпуно избледеле. Пример за то је улица у центру града Карађорђева (на слици) где се бела линија која одваја пешачку и бициклистичку стазу уопште не види. Слична је ситуација и у Улици Браће Јовановића.

Уз фотографије поменутих улица (мада таквих примера има још), изјавили смо 29. маја проблем надлежнима у Систему 48, који служи за решавање комуналних проблема. Добили смо одговор да ће саобраћајни инспектор изаћи на лице места и извршити преглед, те да ће на основу утврђеног стања, предузети мере из своје надлежности.

Наредни одговор стигао је 18. јуна. У њему се каже да је саобраћајни инспектор увидом на лицу места (после 20 дана) утврдио да је пријава оправдана, па је наложио управљачу пута ЈП Урбанизам да изврши поновно обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације на бициклистичким стазама.

Стазе до данас нису обележене, па овим путем подсећамо надлежне да раде свој посао, а грађанима и грађанкама Града Панчева желимо да покажемо колико су градске службе, које треба да раде у њиховом интересу, у граду ажурне. Ово је само један пример (не)рада градских служби, верујемо да их има још много. Решавање управо оваквих свакодневних, обичних проблема грађана и грађанки, је посао градских служби, и много је важнији од високе политике.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: