Двери: Кршење изборних прописа

Чланови неких бирачких одбора из Двери пријавили су одређене неправилности током преподнева које се односе на кршење изборних прописа.

„Активисти Српске напредне странке су у непосредној близини бирачког места у вртићу на Стрелишту стајали са списковима својих чланова и евидентарали ко је гласао, али су то радили на удаљености мањој од 50 метара од бирачког мста, што је недозвољено. Наши чланови бирачког одбора су позвали полицију која је морала два пута да интервенише како би удаљила чланове СНС-а на прописану удаљеност“, изјавио је Милутин Илић, члан Радног тела Републичке изборне комисије који заступа Двери.

Додао је да је сличан извештај добио и са једног бирачког места у Омољици, као и да има незваничних података о оваквом кршењу изборних прописа са још неких бирачких места.

„Бирачко место број 61 које се налази у Савезу Глувих није јутрос отворено на време, јер се председник и замених бирачког одбора нису појавили са изборним материјалом. Касније је материјал донет, а представници Радог тела и посматрачи су отишли да увтрде колико је кашњење било и да ли се изборни процес одвија према законској процедури“, рекао је Илић.

Како незванично сазнајемо сличних неправилности било је и на бирачком месту у Основној школи „Васа Живковић”, затим на бирачким местима у Глогоњу, у Старчеву и бирачком месту на Содари.

Према информацијама до којих смо дошли бирачко место број 61, које се налази у Савезу слепих Панчево, није отворено на време јер председница бирачког одбора није била присутна. Гласачко место на којем право гласа има 1.800 грађана је отворено са 40 минута закашњења, и од тада све протиче без проблема.

У Панчеву данас до 20 часова 111.416 грађана с правом гласа бираће између 11 кандидата будућег председника Србије.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress