Институт за истраживање корупције Кареја приказује ауторско дело „А сад, да изађете на гласање”

Докуменатрни филм о куповини гласова пред Панчевцима и Панчевкама

Специјална гошћа вечери је Милица Шарић, директорка Центра за истраживачко новинарство ЦИНС

Организација цивилног друштва Институт за истраживање корупције Кареја уз техничку подршку кафеа Купе и Медијског склоништа Панчево, приказаће документарни филма „А сад, да изађете на гласање”.

Пројекција ће бити одржана у четвртак, 7. децембра, од 19 сати у кафеу Купе у Панчеву, Улица Браће Јовановић 5.

Специјална гошћа вечери је Милица Шарић, директорка Центра за истраживачко новинарство ЦИНС.
О филму ће говорити: аутор и сценариста Синиша Јанковић, представник Кареје која је продуцент филма.

Панчевке и Панчевци ће бити у прилици да чују како је ЦИНС реализовао активност истраживачког новинарства откривања тајног кол центра СНС-а, која је достојно најбољих искуства специјализованих оперативник антикорупцијских служби, које су овај пут, из неких разлога, затајиле, најављују организатори.

Документарни филм у трајању од 27 минута, који има и неколико играних сцена, снимљен је почетком јула у селу Кукуловце, јужно од Лесковца, у оквиру Прве интерактивне уметничке представе „Берза владавине права – Кукуловце 2023” одржане у Кукуловцу.  Гледаоци ће видети занимљиве сцене стварне продаје владавине права за девизе, као и да сазнају која је њена вредност.

Главну женску улогу игра глумица аматерског позоришта из Лесковца Бојана Стефановић, главну мушку улогу игра академски глумац Ненад Митровић из Кукуловца. Важну улогу у филму  имају грађанке и грађани Кукуловца и Шишинца, као публика интерактивне уметничке представе.

Трејлер за филм можете погледати на линку: https://www.youtube.com/watch?v=n6Y4O6lKZDU&t=20s

Документарни филм се реализује уз подршку регионалног пројекта СМАРТ Балкан – Цивилно друштво за повезан Западни Балкан, а којег имплементира Центра за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), а који финансијски подржава Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: