Покрајинска инспекција социјалне заштите у петак посетила ковид амбуланту у Панчеву

Директорка Дома за лица ометена у развоју у Јабуци: Наш корисник је прегледан, преминуо док је чекао резултате испред ковид амбуланте

Директорка Дома за лица ометена у менталном развоју „Срце у јабуци“ из Јабуке рекла је покрајинској инспекцији социјалне заштите да је штићеник те установе преминуо испред ковид амбуланте у Панчеву чекајући резултате, преноси Блиц.

Покрајинска инспекција социјалне заштите у петак је посетила ковид амбуланту у Панчеву, испред које је у среду преминуо пацијент, корисник дом „Срце у јабуци“, наводи Блиц. Како додају, инспектор је разговарао са директорком Дома „Срце у јабуци“, која је у свом извештају секретаријату навела да је овај 63-годишњи пацијент прво био на анализи крви и РТГ прегледу плућа у ковид амбуланти, а потом је изведен испред амбуланте да би сачекао резултате.

„По изласку из ковид амбуланте, након 15-ак минута корисник је преминуо. Због процедура приласка, заштите и поступања позвана је Хитна помоћ, која је на лични позив медицинске сестре дошла након 15 минута. Обавештена је и полиција, чији се излазак чекао дуже време. Након више од два сата, констатована је смрт корисника, који све то време није смео бити померан са тог места. Лекар који је констатовао смрт навео је да је узорок смрти непознат“, навела је директорка Дома у Панчеву у изјави надлежном секретаријату коју преноси Блиц.

Инспекција социјалне заштите, наводи тај портал, поручује да је након сазнања о смрти овог човека по службеној дужности започела инспекцијски (канцеларијски) надзор ради утврђивања евентуалних неправилности у раду Дома здравља, односно у контроли примене аката (наредби, инструкција, препорука и налога) Министарства за рад, борачка и социјална питања.

„Процедуре везане за рад здравствених радника, односно ковид амбуланте, хитне помоћи и доласка полицијских органа утврђиваће други надлежни органи“, наводи инспекција.

Подсетимо, због овог случаја Више јавно тужилаштво у Панчеву покренуло је предистражни поступак, речено је за Инсајдер у том тужилаштву. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је да је затражило од Министарства здравља информације о овом случају, с обзиром на то да је корисник установу напустио по налогу лекара.

Инсајдер, Блиц

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: