Признање ће му бити уручено у петак, 8. новембра, на свечаној седници Скупштине града

Директор ZF Serbia Милан Грујић почасни грађанин Панчева

На дневном реду данашње Скуштине Града Панчева, заказаној по хитном поступку, била је само једна тачка – предлог Одлуке о додели звања почани грађанин Града Панчева, Милану Грујићу, директору привредног друштва ZF Serbia d.o.o. Pančevo.

Одлука је образложена као хитна јер почано звање Грујићу, треба да буде уручено на свеачној седници Скупштине, која ће се одржати у петак, 8. новембра, у 12 сати, у Кулутрном центру Панчево, а поводом дана града.

Признање ће Грујићу уручити Саша Павлов, градоначелник Града Панчева, који је и покренуо иницијативу за његову доделу.

У образложењу Одлуке наводи се да је као директор представништва компаније ZF у Србији (ту функцију је обављао 16 година), Милан Грујић највише заслужан што је у конкуренцији више локација у 10 држава за изградњу фабрике немачке компнаније ZF Friedrichshafen AG изабрано Панчево.

Истиче  се да је ZF светски гигант у области аутомобилске индустрије, и да у Панчеву реализују инвестицију од 160 милиона евра, у оквиру које ће бити запослено више од 1.000 радника. Подсећа се да је Влада Републике Србије да је поменута инвестиција од државног значаја.

Фабрика већ сад обезбеђује делове за Мерцедес, Ауди, Волво, BMW, Bosh, Сименс и друге светски познате брендове.

Додаје се да је Грујић 2014. године прикупљао помоћ за поплављене градове у Србији и региону, те за један дан прикупио 102.650 евра.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: