Панчевачки превозник од јутрос не превози грађане и грађанке до главног града

Директор АТП-а: Редуковање полазака за Београд нема везе са протестом

ЈКП Аутотранспортно предузеће Панчево од јутрос не превози грађане и грађанке Града Панчева до Београда. На шалтеру АТП-а освануло је обавештење да су поласци у међумесном саобраћају редуковани због недовољне количине горива и броја извршилаца. Наводи се да су у обавези да одржавају градски саобраћај, као комуналну услугу.

Вршилац дужности директора АТП-а Бојан Бојанић, каже за наш портал да обустављање међумесног саобраћаја нема никакве везе са данашњим грађанским протестом у Београду, већ да предузеће нема новца да плати гориво, и да дугује 50 милиона динара. Он је додао да АТП нема законску обавезу да одржава међумесни саобраћај, као што је случај са градским и приградским саобраћајем.

Рекао је да је јавни превоз „мало угрожен“, али да су поласке за Београд преузели превозници Кодекс и СТУП Вршац, који сада имају већи број полазака него иначе. Објаснио је да се то иначе дешава, да превозници једни другима прискачу у помоћ у оваквим ситуацијама.

Бојанић је додао да АТП има проблем и са возачима, који су на годишњим одморима. Сваке недеље, према његовим речима, из предузећа оде по два три возача, и тренутно их је у АТП-у испод сто, а оптималан број је 140.

Он није могао да прецизира када ће међумесни саобраћај бити поново успостављен, и закључио да је ове године предузеће добило само 80 милиона динара из градског буџета, а да им ребалансом такође нису обезбеђена средства.

Због овог случаја позвали смо и градоначелника Сашу Павлова, који се није јављао на телефон.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress