Кривична пријава против Бојана Бојанића, в.д. директора АТП-а још у фази провере

Без одговорности у АТП-у због обустављања међумесног саобраћаја

Кривична пријава против Бојана Бојанића, в.д. директора Јавно комуналног предузећа за превоз путиника Аутотранспорт Панчево, коју је 18. априла поднео Жарко Јелисавчић, одборник опозиционе одборничке групе „Слободно Панчево” у Скупштини Града Панчева, због злоупотребе службеног положаја и несавестан рад у служби, из панчевачког Вишег јавног тужилаштва прослеђена је Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Како смо сазнали, предмет је у надлежности је коруптивног одељења и у фази је прикупљања потребних обавештења.

У кривичној пријави Бојанић се сумњичи да је издао наредбу за редукцију саобраћаја, посебно на међумесној линији Панчево-Београд-Панчево, 13. априла, од 8 до 18 сати, правдајући се недостатком горива и извршилаца.

Тиме је, како се наводи, прекорачио своја овлашћења и нанео штету грађанима Панчева, те повредио њихова права на редован превоз (по уговору о куповини месечне карте).

„Било му је познато да се 13.04.2019. године поред грађана који имају обавезе и друге потребе за одласком у Београд, да се одржава и протест 1od5miliona у Београду, са основаном сумњом у намери да отежа превоз грађана на протест”, наводи се у кривичној пријави.

Да ли ће бити кривичне одговорности за садашњег директора АТП-а, тек ће се видети, а како ствари стоје смене неће бити. Градоначелник Саша Павлов рекао је за наш портал да не може и неће тражити одговорност Бојана Бојанића, в.д. директора АТП-а због тога што су грађани и грађанке у суботу, 13. априла, од 8 до 18 сати били онемогућени да путују за и из Београда.

„Одговорност није искучиво моје питање, поднета је и кривична пријава. Ако се установи да постоје елементи из те пријаве, тај против кога је поднета пријава ће одговарати. Што се тиче друге врсте одговорности ја не могу и нећу да је тражим, зато што је садашњи директор, као и други директори АТП-а, дао свој допринос за отварање могућности за јавно-приватно партнерство. Заиста не знам ко би се прихватио те функције два месеца пред реализацију јавно-приватног партнерства, а после да буде смењен“, закључио је Павлов.  

 

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: