Функционише једино линија Панчево - Београд

Аутобуси Пантранспорта не саобраћају због штрајка радника АТП-а

Од јутрос аутобуси Пантранспорта не саобраћају због блокаде гараже од стране незадовољних радника бившег јавно-комуналног предузећа Аутотранспорт Панчево, који штрајкују због неисплаћених зарада за јун. Како смо сазнали у Пантранспорту, аутобуси саобраћају само према Београду, док је остали саобраћај, обустављен.

Тако ће остати док се неко не обрати бившим радницима АТП-а, и док им се не испуне захтеви, поручује Гордана Белча, председница синдиката синдиката „Независност” АТП-а. Она каже да је око 70 радника блокирало гаражу, јер нису добили други део плате за јун, а није им исплаћена ни обећана отпремнина.

Сатерани смо у ћошак и немамо алтернативу. Изиграни смо и преварени много пута, и сада нећемо одустати док се не испуне наши захтеви. Ни нама није пријатно што за своја права морамо да се боримо сваки пут на улици“, каже за наш портал Белча.

Током последњих месец дана радници су више пута штрајковали. Наша саговорница подсећа да им је на састанку одржаном 17. јуна са градоначелником Панчева, обећано да ће им отпремнине бити исплаћене до 1. августа.

Власт је у међувремену променила план, па им је саопштено да ће отпремнине морати да сачекају нови сазив градске Скупштине, а седница ће, како незванично сазнајемо, бити одржана 21. августа.

Белча каже да би радници и могли да сачекају тај датум, али да је исплата зарада хитна, јер је већини радника то једини извор прихода.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: