И поред Решења Секретаријата за саобраћај

Аутобуси АТП-а поново стају код Скупштине Србије

Права бура у јавности се дигла у децембру прошле године када је АТП најавио да аутобуси више неће стајати у Таковској улици, код Скупштине Србије. Велики број грађана и грађанки Панчева који путује у Београд силазе на тој станици, те су они са правом били незадовољни.

Из АТП-а је тада објашњено да према Решењу о одређивању општих стајалишта за аутобусе на међумесним линијама, које је донео Секретаријат за саобраћај Градска управа Београд, та станица није на списку, те да је заустављање на том месту кажњиво.

Ни поновљена ургенција градоначелника града Панчева београдском Секретаријату за саобраћај ове године да се стајалиште Таковској улици, код Главне поште прогласи за стајалиште међумесног превоза путника, није уродила плодом. У Градску управу Панчево 23. марта, стигао исти одговор – негативан.

„С обзиром да стајалиште нема довољну дужину за пријем два продужена возила у стајалишту, и да већи број линија аутобуског и тролејбуског саобраћаја користи ово стајалиште НИСМО САГЛАСНИ са вашим захтевом“, пише у допису и као међумесне станице наводе се: Ботаничка башта, МУП 29. новамбар – оба смера, Дунав станица – оба смера, Панчевачки мост – оба смера.

Међутим, и поред важећег решења од пре два месеца аутобуси АТП-а поново стају у Таковској улици.

Према речима Бојана Бојанића, в.д. директора АТП-а, само поједини аутобуси стају код Скупштине, а одлука зависи од процене возача.

„Уколико има путника који силазе на тој станици, возач стане, уколико није гужва“, каже директор за наш портал.

Прекршајних казни за возаче и предузеће до сад није било, наводи за наш портал Воја Савичић, руководилац саобраћаја у АТП-у. Он каже да аутобуси нису стајали код Скупштине од краја прошле године, због јачих инспекцијских контрола, све до пре два – три месеца, када су опет почели да се заустављају на станици, јер је притисак путника био велики“. Тада су возачи усмено обавештени да могу да стају на стајалиштима која нису међумесна у Београду, на своју одговорност.

„Оваква ситуација задаје муке и нама и другим превозницима, који такође стају на поменутој станици. Због путника смо увели и стајалишта код Правног факултета и на Славији, где се заустављају четири аутобуса у току дана, која иду на БАС“, објашњава Савичић и додаје да се чак 6.000 пунтика дневно превезе на линији Панчево -Београд.

 

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: