Након што је потписан уговор о концесији, биће основано ново друштво са ограниченом одговорношћу

АТП одлази у историју, нови превозник зваће се „Пантранспорт“

За петак, 20. децембар, по хитном поступку заказана је седница Скупштине града, са једном тачком дневног реда. Реч је о Предлогу текста Уговора о оснивању друштва са ограниченом одговорношћу „Пантранспорт“ Панчево, које се формира уместо АТП-а, након додељене концесије за јавни превоз. Тако ће предузеће са традицијом од 71 годину, престати да постоји.

Наиме, на седници Скупштине града одржаној 25. неовембра, одборници су усвојили одлуку о давању сагласности за јавну услуге поверавања обавњања детлатности домаћег линијског превоза путника на теритроији Града Панчева и изградњу нове аутобуске станице.

На основу те одлуке град Панчево и група понуђача коју чине Привредно друштво „Saga trans“ д.о.о. Београд, предузеће за унутрашњу и спољну трговине „Dumeco“ д.о.о. Београд, Друштов за саобаћај, туризам и трговину „Транс-југ“ д.о.о. Обреновац, са подизвођачем  „Apex solution technology“ д.о.о. Београд, закључил ису 27. новембра Јавни уговор за доделу концесије.

У том документу у тачки 7.7. извршилац је обавезан да оснује Заједничко привредно друштво и отвори рачун посебне намене одмах након закључења уговора, а најкасније у року од 30 дана од дана закључења. То је предуслов, како стоји у документу, да се донесу сва неопходна акта, како би се добиле потребне лиценце за рад.

Известилац поводом овог предлога на седници Скупштине биће Бојан Бојанић, координатор Радне групе за реализацију јавног уговора и директор АТП-а.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: