Ред вожње непознат

АТП не саобраћа редовно због мањка возача

Предузеће у шах-мат позицији

Иако је почела нова школска година, аутобуси АТП-а не саобраћају по уобичајеном реду вожње. Због мањка возача, линије су редуковане, па тако на пример аутобуси за Београд саобраћају на пола сата, уместо на 15 минута.

Возачи су прошле недеље, како је пренео 013инфо, претили и штрајком од понедељка, 2. септембра, уколико им плате не буду повећане, али за сада, како тврди Бојан Бојанић, директор АТП-а, обуставе рада нема. Ипак, аутобуси не иду уобичајено због недостатка возача, а за тај проблем тренутно нема решења.

Како је Бојанић истакао за наш портал од 129 возача, 38 их је на боловању, што је малтене блокирало рад предузећа. На који начин ће ова незавидна ситуација бити решена, директор није знао да каже. Такође, одговор није имао ни на питање о реду вожње.

„Тренутно смо у шах-мат позицији. Број возача који одлазе на боловање се мења из минута у минут, и ми никакве планове не можемо да правимо. Због тога још не знамо какав ће бити ред вожње“, истакао је Бојанић за наш портал.

Подсетимо, обављање јавног саобраћаја у Панчеву град ће поверити јавно-приватном партнеру. Тендер за тај посао расписан је почетком августа, а рок за достављање понуда је 7. октобар.

  

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: