Панчевачки Скадар на Бојани

Крај изградње зграде Завода за јавно здравље Панчево се не назире

Пројектна вредност радова износи 177,742,381.27 дин без ПДВ-а

Пролеће 2019. године је одавно прошло, а зграда Завод за јавно здравље Панчево, како је обећавано, није завршена. Према информацијама које смо добили из републичке Канцеларије за управљање јавним улагањима, која суфинансира и реализује пројекат обнове Завода, можемо закључити да завршетак радова није на видику.

Како су нас обавестили из Канцеларије, у току је израда конкурсне документације, а поступак јавне набавке „биће покренут и спроведен када се за то стекну потребни услови, а у ускладу са одобрењем Министарства финансија и ликвидним могућностима буџета Републике Србије“.

Пројектна вредност радова износи 177,742,381.27 дин без ПДВ-а.

Пројектом су обухваћени следећи радови: грађевинско-занатски радови – израда подова, плафона, санитарних чворова, преградних зидова, кровне конструкције, фасаде, уградња столарије, завршни радови, молерски радови; хидротехничке инсталације: изградња водоводне и канализационе мреже и хидрантске мреже, кишна канализација; електро радови – електро-енергетске инсталације, уградња расвете, каблирање, разводни ормани, телекомуникационе инсталације, довођење новог напојног кабла; машинске инсталације: извођење радијаторског грејања, вентилације, климатизација, развод техничких гасова; лифт – путнички лифт, теретни лифт, увођење лифта за особе са инвалидитетом и покретне платформе, прилагођавање тоалета особама са инвалидитетом; противпожарна заштита; саобраћајнице – прилазни пут, паркинг, противпожарни пут, саобраћајна сигнализација.

На питање када се може очекивати завршетак радова, из Канцеларије нису одговорили.

Иначе, зграда Завода за јавно здравље гради се од 2008. године, а од априла 2017. године, Завод је измештен из панчевачке болнице, због реконструкције Интернистичког блока, где су били смештени од седамдесетих година,  на две локације – Очно одељење Опште болнице и Железничку амбуланту – где се и данас налази.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress