Подизање свести о ХИВ-у и АИДС-у

Трибина и журка поводом Светског дана борбе против сиде

Креативни омладински центар Панчева за борбу против сиде – КОМПАС и ове године традиционално обележава Први децембар – Светски дан борбе против сиде. Из жеље за подизањем свести о томе како се теме попут ХИВ-а и сиде, репродуктивног здравља и сексуалног образовања обрађују и приказују у различитим медијским садржајима, КОМПАС организује 1. децембра, трибину едукативног карактера под називом ,,АИДС Бустерс: Фреквенција VS Превенција’’. Трибина ће бити одржана у дворани Аполо, од 18 до 21 сати, а на скупу ће говорити професори, доктори и други стручњаци из ове области.

Како су различите врсте медија – укључујући телевизију, радио, интернет портале, па и најчешће коришћене друштвене мреже, постали један од главних данашњих видова комуникације, тако су медији постали и простор у којем се ширење дезинформација понекад дешава несметано, напомињу у КОМПАС-у.

,,Уколико тип информација који се шири садржи неистините, ненаучне или дискриминишуће податке везане за репродуктивно здравље и сексуално образовање, можемо се сусрести и с проблемом преиспитивања самог јавног здравља. Светски дан борбе против сиде, као дан од великог значаја за само јавно здравље, важан је подсетник за јавност и установе да ХИВ није нестао и да постоји и даље витална потреба да се сакупе средства, подигне свест, победе предрасуде и побољша образовање“, истичу из организације.

Након организовања трибине као главног догађаја, КОМПАС с својим едукаторима и едукаторкама планира да обележи Прводецембарску кампању ,,Семафор’’ журком, у дворани Аполо, 1. децембра, од 21 сат.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: