Рзговор о ауторима, поезији, идентитету

Поезија се вратила на Стрелиште

После много времена, у недељу 12. фебруара, на Стрелишту, у кафићу Кабалеро се јавно читала поезија. Млади аутори из Београда, Ваљева и Панчева представили су публици своје песме и на тај начин вратили поезију на Стрелиште.

,,Повод за организовање вечери била је годишњица смрти Бранка Миљковића, тако да смо вече отворили његовом поезијом“, рекао је Илија Тепшић, организатор догађаја.

Поред поезије Бранка Миљковића, читала се поезија Драгоша Робовића и Стефана Манојловића из Ваљева, београдске песникиње Јоване Узуновић и панчевачких аутора Илије Тепшића, Наталије Митић, Владимира Милановића и Михаила Кљајевића.

,,Трудили смо се да се вече не сведе само на читање песама већ и на разговор о ауторима, поезији, идентитету и другим стварима које нас оптерећују и подстичу да стварамо“, објашњава Илија Тепшић.

Како јавних наступа песника дуго није било на Стрелишту, посећеност је била велика, те су сви столови у локалу били заузети. Уз позадинске звуке рокенрол инструментала, публика је уживала у поезији ових младих људи.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: