У организацији удружења SINHRO

МАГМА фестивал за младе у Панчеву

Медијска подршка Панпрес

Фестивал догађаја младих за младе МАГМА биће одржан 20. и 21. јануара, у два градска простора.

У петак, 20. јануара, од 18 сати у Дворани Културног центра Панчева биће одржана промоција дебитантског соло албума Олге Петровић, под називом Scott Joplin Slow Rag. Млада пијанисткиња ће нам представити веома лични осврт на рагтиме музички стил, јединственим албумом, на којем се налазе одабране композиције Скота Џоплина. Ово је први пут да неки домаћи интерпретатор посвети албум делима овог композитора.
Крокодил Студио, под својим окриљем, а у сарадњи с Културним центром Панчева, организује концертну промоцију два албума – нови албум бенда Љубичице и клавирски соло албум Олге Петровић. Публика ће имати прилику да чује нову музику, премијерно, на заједничком концерту у дворани Културног центра Панчева.

У суботу 21. јануара,  у простору SINHRO hub-a, Улица Генерала Петра Арачића 8, од 11 до 18 сати, биће одржана Креативна радионица о критичком размишљању младих – разМИСЛИ.
Пријаве путем линка: https://forms.gle/3YTv7mxM1EWsyGAi9
Једнодневни догађај намењен средњошколцима на којем ће присутни кроз различите интерактивне активности и радионице доћи до закључка колики је утицај средине на мишљење младих, да ли размишљају када граде став или га присвајају од старијих од себе, колико се ставови прилагођавају потребама и да ли је тешко имати свој став у данашњем времену.
Полазници ће имати прилику да у кругу својих вршњака отворено изразе своје мишљење и поделе размишљања која су до сада држали само за себе.
Број места је ограничен на 12.

Одржавање догађаја у оквиру фестивала младих биће подељен на две временске целине – зимски 2023. године 20. и 21. јануара и пролећни МАГМА Фест у априлу 2023. Млади организатори ће уз подршку SINHRO ментора организовати своје догађаје а Панпрес ће кроз Конкурс за најбољи медијски садржај са фестивала, извештавати са догађаја кроз текстове и видео садржај.

Рад SINHRO у оквиру пројекта „Од токена до грађана” – учешће младих у животу града“подржава Шведска у оквиру програма Београдске отворене школе „Млади и медији за демократски развој“.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: