Одржана радионица о критичком мишљењу младих – РазМисли

Критичко мишљење младих се често потискује

Поред тога што су стекли ново знање, млади су се осврнули и на своје раније животно искуство где су анализирали сопствено мишљење у расправи са вршњацима, али и са старијим људима

Радионица о критичком мишљењу младих – РазМисли одржана је у суботу, 21. јануара, у SINHRO hub-u, у оквиру првог МАГМА фестивала.

Панчевачки средњошколци имали су прилику да раде на свом критичком мишљењу на РазМисли радионици коју се водиле Александра Ковач и Анђела Косић. Поред теоријског предавања, млади учесници радионице су уз креативне вежбе анализирали сопствено мишљење о одређеним питањима.

Циљ радионице је да отворено коментаришемо, да сазнамо нешто ново од других људи на основу њихових искустава, да нађемо нека решења и нове идеје“, рекла је за Панпрес Анђела Косић, водитељка радионице.

Поред тога што су стекли ново знање, млади су се осврнули и на своје раније животно искуство где су анализирали сопствено мишљење у расправи са вршњацима, али и са старијим људима. На основу анализе ранијих ускустава, учесници су дошли до закључка да се критичко мишљење младих често потискује ауторитетом професора, да старији немају разумевања за идеје и ставове младих као и да до расправа са вршњацима о неким националним и друштвеним питањима долази услед недостатка критичког мишљења.

„Стварно ми се свиђа атмосфера, људи који су овде, како све тече. Беца и Анђела су заиста дивне, а свиђа ми се и сам концепт свега овога, тако да су утисци заиста добри“, каже за Панпрес Наталија Бохаревић, учесница.

Поред вежбања критичког мишљења, учесници су се током радионице зближили кроз разне игре које су допринеле пријатељској атмосфери и отворености учесника да разговарају о својој прошлости.

Илија Тепшић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: