У оквиру МАГМА фестивала

Креативна радионица о критичком размишљању младих – разМИСЛИ

Kолико се ставови младих прилагођавају потребама и да ли је тешко имати свој став у данашњем времену

Група младих организује радионицу о младима. Како то? Лепо.
У SINHRO hub-a ове суботе, Александра Самарџић, Анђела Косић и Никола Недељов, организују у оквиру Магма фестивала радионицу ,,разМИСЛИ”-Креативну радионицу о критичком размишљању младих. Идеја коју наши суграђани имају јесте пре свега разговор, упозњавање средњошколаца, као и њихово дељење мишљења и искустава у нашем граду. Радионица је организована тако да кроз разне интерактивне активности полазници долазе до закључка колики је утицај средине на мишљење младих.

Ово је позив организатора:

„Хеееј, ако идеш у средњу школу и желиш да поделиш своје мишљење и дискутујеш о формирању ставова са својим вршњацима, позивамо те да се пријавиш на ову радионицу. Кроз различите интерактивне активности доћи ћемо до закључка колики је утицај средине на мишљење младих, да ли млади размишљају када граде став или га присвајају од старијих од себе, колико се ставови прилагођавају потребама и да ли је тешко имати свој став у данашњем времену?“

Број места је ограничен на 12 полазника. Радионица ће бити одржана у суботу, 21. јануара, од 11 до 18 сати, а рок за пријаве је 18.1.2023. до 23:59 сати.

Пријаву је могуће извршити помоћу линка.

О радионици разговарамо са Александром Самарџић, која нам је одговорила: шта можемо да очекујемо, шта младе чека, који су циљеви и да ли ће се ово опет организовати?

Како је дошло до идеје за радионицу?
-Размишљали смо које су то теме које се не обрађују толико често међу младима на догађајима овог карактера. Онда смо помислили да би било супер да на оваквој радионици скупимо младе који би у групи својих вршњака причали шта то све утиче на њих, на начин њиховог размишљања, како размишљају и да их подстакнемо да увиде где је сама проблематика, јер мислимо да у данашње време спољни фактори поготово утичу на мишљење младих.

Шта је циљ радионице и шта млади могу да очекују?
-Циљ радионице јесте да дамо простор младима да отворено разговарају и изнесу своје мишљење, као и да освестимо код њих колико друге ствари утичу на њихово размишљање. Самим тим и да им дамо ветар у леђа да имају свој став и да стоје иза њега, а не да се мењају због других људи.

Да ли ће бити наставак радионице?
-Свакако ће се још једна оваква радионица десити у оквиру наставка Магма фестивала у априлу ове године. Верујем да ако у суботу прође све како треба и ако буде велико интересовање, с обзиром да смо органичили број људи на дванаест, могуће је да ћемо и у будућности наставити са још неком од оваквих радионица.

Реља Јарковачки

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: