Завод за јавно здравље Панчево објавио цену тестирања на корона вирус

Завод за јавно здравље Панчево објавио је од данас, 18. маја, почиње да обавља узорковања за COVID-19 тестирање. На сајту Завода се наводи да сви држављани Србије који не испуњавају индикације за тестирање о трошку државе, сви путници у међународном саобраћају који напуштају територију Србије, држављани Србије који су ушли у земљу без негативног RT-PCR теста, стављени у кућну изолацију од 14 дана, уколико желе да скрате период изолације, групни захтеви, као и сва заинтересована лица на лични захтев, могу се тестирати од 11 до 13 сати, у Центру за микробиологију, Улица 6.октобра 9.

У Заводу напомињу да ће тестирање бити бесплатно за потребе путовања за малолетне држављане Србије, студенте – држављане Србије, студенте припаднике српске националне мањине који су држављани суседних земаља и Словеније, а који студирају у Србији.

Цена узорковања, тестирања и издавања цертификата је како се наводи 8.225 динара.

Путницима се саветује да се пре почетка путовања информишу о тренутно важећим прописима о уласку и здравственим мерама у одговарајућој земљи јер важење сертификата зависи од захтева за улазак и подлеже одобрењу националних власти на одговарајућем путничком одредишту.

Ако су резултати испитивања позитивни, тестирана лица ће се благовремено обавестити, а позитивни резултати испитивања морају бити пријављени у складу са постојећим прописима.

Тестови се изводе само на лицима без икаквих симптома COVID-19  (нпр. грозница, кашаљ) уз доказ о уплати трошкова (корисник Завод за јавно здравље Панчево, Пастерова 2, жиро рачун 840-395667-19). Трошкови се могу платити и готовински у Центру за микробиологију где се обавља узорковање.

Лица која имају симптоме COVID-19  или су имали контакт са потенцијално зараженом особом требала би остати код куће и ступити у контакт са надлежним лекаром, напомињу из Завода.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress