Недеља Црвеног крста

Заједно чинимо свет хуманијим

Бројне акције Црвеног крста Панчево

Овогодишњу кампању обележавања Светског дана Црвеног крста – који се обележава 8. маја, на рођендан нашег оснивача Анрија Динана, и „Недељу Црвеног  крста“ од 8. до 15. маја, Црвени крст Панчево ће обележити под слоганом „Заједно чинимо свет хуманијим.“

Кампања обележавања Светског дана и Недеље Црвеног крста има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости те позивамо суграђанке и суграђане да нам се придруже у релизацији наше хумане мисије, да својим гестом дају свој допринос хуманости, јер тако сви заједно можемо да свет учинимо хуманијим и бољим местом за живот.

Црвени крст Панчево, и ове године ће  уз подршку ЦК Војводине и Црвеног крста Србије реализовати акцију „Пакет за новорођену бебу“ који је намењен бебама рођеним у   Недељи Црвеног крста  (од  8.  до 15. мајa).

Концепт Акције „Пакет за новорођену бебу“ јесте да све бебе рођене у Недељи Црвеног крста од 8. до 15. маја,  као и њихове мамe, буду обрадоване симболичним поклоном добродошлице.

Током наредне недеље организован је велики број догађаја.

У понедељак 9. маја од 12 до 14 сати  на платоу испред Градске управе одржаће се Централна манифестација представљања свих програма.

У уторак 10. маја, од 10 до 13 сати биће одржана ванредна акција добровољног давања крви у наменском возилу Трансфузиомобилу који ће бити постављен на уобичајеном месту у улици Војводе Радомира Путника, у близини Музичке школе.

Градском акцијом добровољног давања крви у среду, 11. маја од 9 до 12 сати биће обележен Национални дан добровољних давалаца крви.

Петак 13. мај од 9 до 12, сати резервисан је за Дечији сајам превенције трговине људима, у  вртићу Петар Пан на Миси. 

Поред ових активности волонтерке и волонтери ће младима из  основних и средњих школа одржати низ радионица из Програма борбе против трговине људима, промоције хуманих вредности и превенције болести зависности.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: