Подршка женама које се боре са раком

Вожња бицикала, тротинета и ролера на Градској плажи

Завод за јавно здравље Панчево ове године је подржао удружење Женски центар „Милица“ и бициклистички караван „Дај педалу раку“ у оквиру обележавања Октобра-месеца борбе против рака дојке.

Циљ манифестације „Дај педалу раку” је подизање свести друштвене заједнице, а посебно жена, о значају превентивних и редовних прегледа дојки, раног дијагностиковања и лечења болести као и промовисање здравих начина живота.

У суботу, 3. октобра, у 12 сати почеће бициклистичка вожња, као знак подршке женама које тренутно бију битку са овом опаком болешћу, у Панчеву, на Панчевачком кеју. Вожња бицикала, тротинета и ролера почиње тачно у подне на Градској плажи, вози се стазом око кеја и завршава се на истом месту. Окупљање учесника је у 11 и 45 часова на Градској плажи.

Бициклистички караван одвија се у исто време у више места у Србији: Београду, Врњачкој Бањи, Новом Саду, Суботици, Сомбору, Трстенику, Лапову, Стопањи, Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу,Тополи, Панчеву, Чачку, Кучеву, Великом Градишту, Сремској Митровици, Сремској Каменици, Ужицу, Аранђеловцу, Сврљигу, Смедереву, Ариљу, Горњем Милановцу, Зајечару, Шапцу, Јошаничкој Бањи…и у Љубљани, у Словенији.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress