Због летњих несташица драгоцене течности

Ванредна акција добровољног давања крви

Због несташица крви Црвени крст Панчево, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, организује ванредну акцију добровољног давања крви.

Акција ће бити одржана у понедељак, 12. августа, од 9 до 13 сати, у наменском возилу Завода за трансфузију крви Војводине. Трансфузиомобил ће бити паркиран у  улици Цара Душана број 7, испред ЈКП „Грејање“.

„С обзиром на  потребе за повећаним количинама крви током летњих месеци запослени у ЈКП ,Грејање’ су се одазвали константним апелима те се организује ова ванредна акција на којој крв могу дати сви наши суграђани и суграђанке, добровољни даваоци крви“, саопштавају из Црвеног крста Панчево.

Трансфузиомобил је на терену од јула ове године како би се процес прикупљања крви побољшао и олакшао, не само да повећа мобилност екипа на терену већ и да омогући да се на једном месту крв прикупи, да се на лицу места обради, да се складишти по најсавременијим стандардима и затим на безбедан начин транспортује до централне базе.

Возило поседује четири столице за даваоце, опремљено је најсавременијом опремом и даваоцима пружа сву потребну удобност приликом давања крви.  Континуирано одржавање акција и обезбеђивање стабилних залиха крви посебно је важно током летњег периода када су залихе крви на минимуму.

Подршку акцији добровољног давања крви могу да дају све  здраве особе, старости од 18 до 65 година. У нашој земљи мушкарци могу дати крви сваких 12, а жене сваких 16 недеља.

Из Црвеног крста Панчево подсећају да је следећа редовна акција бити одржана, у среду, 14. августа, од 9 до 12 сати у просторијама те хуманитарне организације.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: