Апарат је у функцији од 3. новембра у Заводу за јавно здравље Панчево

Удвостручен број PCR тестирања захваљујући донацији компаније Бросе

Компанија „Brose“ која отвара своју фабрику у Панчеву, донирала је Заводу за јавно здравље Панчево аутоматски екстрактор за припрему узорака за PCR тестирање.

Иницијатива за набавку овог апарата потекла је од градоначелника Панчева током јула, а компанија „Brose“ се одазвала, и набавка је реализована у веома кратком року. Половином октобра апарат је испоручен Заводу, након чега је инсталиран  и организована обука за запослене. Од 3. новембра апарат је у функцији и омогућава повећање капацитета лабораторије за PCR тестирање.

Директор компаније „Brose“, Роман Стракош и  5.новембра,  и градоначелник Панчева, Александар Стевановић посетили су Завод, 5. новембра. Том приликом др Љиљана Лазић, директорка Заавода за јавно здравље Панчево рекла је да ће захваљујући новом апарату, моћи да се обради 200 узорака дневно прикупљених у ковид амбулантама у Jужном Банату, а резултати се могу очекивати током дана.

Вредност донације је 3,7 милиона динара, апарат омогућава лакшу и по запослене безбеднију припрему узорака за PCR тестирање.

Завод за јавно здравље Панчево обавља тестирање на covid-19 за потребе читавог Јужнобанатског округа.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: