Дневно се тестира 100 грађана и грађанки са територије јужног Баната

У Заводу и даље могуће тестирање због пута у инстранство

Још без података о укупном броју заражених корона вирусом у граду Панчеву и у јужном Банату

У Заводу за јавно здраље Панчево дневно се тестира око 100 грађана са територије Јужнобанатског округа. Око један одсто, дакле око 10 особа дневно је позитивно на Ковид-19, а пацијенти су са лакшом и тежом клиничком сликом, кажу у Заводу.

Особе са лакшом клиничком сликом после прегледа лекара у ковид амбуланти и потребних додатних анализа уз адекватну терапију упућују се на кућно лечење, док се пацијенти са тежом клиничком сликом упућују у одговарајућу општу болницу (Панчево или Вршац), а по потреби и на клинике на терцијарном нивоу здравствене заштите, наводе у Заводу.

На питање да ли та установа здравствене заштите има довољно тестова и да ли се сви пацијенти са симптомима Ковида-19 тестирају, из Завода одговарају да се сви пацијенти код којих постоји потреба за тим, тестирају серолошким или РRT-PCR тестовима.

Напомињу да се контакти оболелих особа не тестирају, већ се упућују на кућну изолацију у трајању од 14 дана.

У Заводу је и даље могуће се тестирати ради путовања у иностранство. Цена је 6.000 динара и износ се уплаћује на рачун РФЗО, за PCR тестирање, а термин се заказује на број телефона 063/10-41-653.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: