У Панчеву више од 1.700 активних случајева заразе корона вирусом

Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као ванредну, са стабилизацијом тренда оболевања на високим нивоима. Региструје се пад броја нових случајева у односу на претходну недељу, али се и даље ради о веома високим нивоима оболевања. У овом тренутку на територији свих општина и градова ситуација се и даље оцењује као ванредна.

Током претходног дана у Војводини су регистрована 403 нова случаја. Највећи број је регистрован у Новом Саду, 119.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 31.941. У овом тренутку највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 8.651, потом следи Зрењанин са више од 3300, Панчево са више од 1.700, Бачка Паланка са више од 1600, Суботица и Кикинда са више од 1200 регистрованих активних случајева.

Према последњим подацима, на територији јужног Баната регистрована је још 71 новозаражена особа коронавирусом. Највише заражених у је у Панчеву –  37, затим следи Ковин – 12, Ковачица  -9, Опово- 6, Алибунар – 5, док је у Вршцу и Пландишту по један заражени.

Здравствени систем је и даље у тешкој ситуацији, саопштавају из Института. Запослени у здравству улажу максималне напоре да одрже функционисање система. Институт апелује на све да се настави са неопходним стриктним спровођењем проглашених мера контроле преношења болести како би се умањиле последице тренда раста броја оболелих и омогућило функционисање здравственог система.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: