Епидемиолошка ситуација крајње неповољна

У Панчеву више од 1.400 активних случајева заразе корона вирусом

Током претходног дана у Војводини је регистровано 1.402 нова случаја заразе корона вирусом, саопштио је Институт за јавно здравље Војвводине. У структури нових случајева 1.254 (89,4 одсто) је доказано брзим антигенским тестом.

„Ови пацијенти, представљају резервоаре заразе који у блиском контакту са другим особама могу пренети вирус и довести до појаве већег броја новооболелих. Мањи број новооболелих је потврђен ПЦР тестом након негативног брзог теста“, наводе у Институту.

Највећи број новооболелих је регистрован у Новом Саду, 283, међу којима, такође доминирају пацијенти потврђени брзим антигенским тестом.

Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво, а међу њима највећи део чине особе узраста 30 до 50 година.

Институт ову ситуацију оцењује као крајње неповољну и очекује продужење епидемијског таласа.

У тој установи сматрају да у наредном периоду треба додатно посветити пажњу поштовању предложених општих мера заштите на сваком месту и потреби вакцинације што већег броја људи.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 15.024. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 3.768, у Панчеву их је тренутно више од 1.400, а у Суботици више од 1300. У осталим општинама тренутно је мање од 1.000 регистрованих активних случајева.

Према последњим подацима Завода за јавно здравље Панчево, у јужном Банату регистровано је 179 новозаражених корона вирусом. Далеко највише их је у Панчеву – 101, у Вршцу 28, Ковину 19, Ковачици 12, Белој Цркви 10, Алибунару 7, Опову 2, док у Пландишту није било пријављених случајева.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: