Имунизација против вируса Ковид-19 у јужном Банату у току

У Панчеву прву дозу вакцине примило око 10.000 људи

Доступна цепива четири произвођача

Према евиденцији Завода за јавно здравље Панчево, до 1. марта, у Јужнобанатском округу око 29.000 људи је примило прву дозу вакцине против Ковида-19. У Панчеву тај број је око 10.000. Са две дозе, вакцинисано је око 15.000 особа у јужном Банату , док је у Панчеву две дозе цепива примило приближно 5.000 наших суграђана.

Тренутно се у Јужнобанатском округу на вакциналним пунктовима спроводи вакцинација са четири вакцине и то: Sinopharm, Pfizer-BioNTech, Sputnik V i Astra Zeneka.

Највећи број лица вакцинисан је Sinopharm вакцином кинеског произвођача, око 22.000 њих, а у наредном периоду је планирана интензивнија вакцинација Pfizer-BioNTech, Sputnik V i Astra Zeneka цепивима.

Реакције након вакцинације су очекиване и најчешће се пријављују бол на месту апликације, температура, језа, и главобоља.

У Заводу кажу да се број пријављених лица за вакцинацију свакодневно ажуруира у односу на број пријављених грађана преко портала еУправе. Преко овог система се спроводи и позивање за другу дозу вакцине.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress