Расте број заражених

У Панчеву преко 1.000 активних случајева заразе од корона вируса

Према јучерашњим подацима у Јужнобанатском забележено је нових 412 случајева заразе вирусом Ковид-19. У Панчеву је 241 заражених,  у Вршцу 36, Алибунару 42, Ковину 32, Ковачици 28, у Опову 16, Белој Цркви 10, и Пландишту 7.

Како је данас објавио Институт за јавно здравље Војводине, у овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 18.797, али Институт процењује да је тај број далеко већи. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 7297, потом следе Панчево и Зрењанин са више од 1000 регистрованих активних случајева.

Током претходног викенда у Војводини је регистровано 1.875 нових случајева, саопштавају из Института. У свим општинама региструју се високи нивои оболевања. Највећи пораст забележен је у Новом Саду где је регистровано 603 нова случаја, потом у Панчеву 412 и Сремској Митровици 235.

Здравствени систем је у изузетно тешкој ситуацији, закључује се у саопштењу и апелује на све људе да се настави са неопходним стриктним спровођењем проглашених мера контроле преношења болести, како би се умањиле последице тренда раста броја оболелих и омогућило функционисање здравственог система.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: