Услови тежи него у марту

У панчевачкој ковид болници збринуто 78 пацијената, још 25 слободних кревета

Смештени су оболели од ковида 19 из Београда, Параћина, Нове Вароши, Лознице, а њих петнаесторо из јужног Баната

Ковид део Опште болнице Панчево збринуо је 78 пацијената из различитих делова Србије од чега је 15 њих из јужног Баната, изјавио је директор болнице Слободан Овука, пише РТВ. Додао је да је преостало још 25 слободних кревета, али ће до сутра највероватније и они бити попуњени.

Засад је ова установа намењена пацијентима којима не треба респиратор.

Оболели су смештени на инфективном, ушном и старом грудном одељењу где немамо разведене медицинске гасове, па је договорено да не смештамо тешке пацијенте којима требају респиратори. Ако се ситуација буде компиловала и даље, размотрићемо могућност да ослободимо део капацитета новог дела болнице у којем постоје гасови“, рекао је Овука.

Додао је како панчевачка болница има довољно лекара и медицинског особља да брину о ковид пацијентима, и да се посао организује тако да сви они имају довољно времена да се одморе између смена.

„Сада су услови много тежи него у марту, због спољашње температуре. Тако да је по четири сата у скафандеру јако тешко издржати, али немамо куд. Засад имамо довољно опреме, људи су нам здрави, што је најважније“, навео је за РТВ директор панчевачке болнице.

У овој установи су смештени оболели од ковида 19 из Београда, Параћина, Нове Вароши, Лознице и других градова.

РТВ, Драган Вукашиновић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: