На територији Војводине регистровано је 1.012 особа са активним присуством корона вируса

У Јужнобанатском округу заражено 129 особа

На територији Војводине регистровано је 1.012 особа код којих је активно присуство корона вируса, а од тог броја у Јужнобанатском округу заражено је 129 особа, саопштио је на данашњој конференицији за медије Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство. Највише оболелих је у Јужнобачком округу, преко 600, а највећи део њих је из Новог Сада.

На данашњи дан имамо 52,4 пацијената на 100.000 становника, око 100 дневно, а јуче чак 122 особе позитивне на корна вирус, што је за нас аларм за узбуну. Крајњи је рок да се сви они који не пошују мере, који мисле да ће вирус проћи мимо њих, морају да схвате да је ово борба целог друштва, а не појединаца. Доћи ћемо у ситуацију да здравствени систем Војводине неће моћи да пружи помоћ грађанима који су оболели. За сада успевамо да свима пружимо адекватну помоћ, знам да има гужви ипсред ковид амбуланти, замислите како ће бити када такве гужве били испред болница, упозорио је Гојковић. 

Додао да је у Клиничком центру Војводине збринуто 177 пацијената. Он је одговорио и на питање новинара да је од почетка епидемије у Покрајини заражено 277 медицинских радника.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: