У Заводу за јавно здравље кажу да у округу и у граду не постоји жариште корона вируса

У граду Панчеву за седам дана заражено десетак особа

У Јужнобанатском округу, као и у самом граду Панчеву не постоји жариште ковида, али постоје спорадични новооткривени случајеви.

Како је за портал 013инфо рекла директорка Завода за јавно здравље Панчево др Љиљана Лазић, за последњих седам дана у нашем округу је откривено двадесетак новозаражених, а половина од тог броја је у Панчеву.

Не можено рећи да се епидемиолошка ситуација драстично погоршала, али сваког дана имамо неког новооткривеног. Најчешће се појављују након организованих скупова у затвореном простору. Сваки такав скуп доноси ризик и то морају људи да схвате“, рекла је др Лазић.

Др Лазић је објаснила да људи који су позитвини, без обзира да ли имају симптоме или не иду у изолацију 14 дана и лече се у кућним условима. Уколико им се стање погорша обраћају се инфективним одељењима Опште болнице Панчево или Опште болнице Вршац, који на основу тежине клиничке слике оцењују где ће их даље слати. Они који остају код куће су у обавези да се после 14 дана јаве свом лекару како би се одрадило прво тестирање, па након 14 дана и друго тестирање. Њихови контакти се такође стављају у изолацију 14 дана, а тестирају се ако се појаве први симптоми.

013 инфо

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: