Подаци Завода за јавно здравље Панчево

У граду Панчеву од почетка епидемије 384 заражених особа, у последња 24 сата нових седам случајева

Епидемиолошка ситуација у граду Панчеву и у Јужнобанатском округу са тенденцијом стагнације тренда даљег пораста и несигурног интензитета активности вируса

Епидемиолошка ситуација у Граду Панчеву и у Јужнобанатском округу одговара епидемиолошкој ситуацији у свету и Републици Србији, са тенденцијом стагнације тренда даљег пораста и несигурног интензитета даље активности вируса, кажу у Заводу за јавно здравље Панчево.

Према њиховим подацимо, у протекла 24 часа у Јужнобанатском округу тестирано је 88 особа, од којих је код 33 особе тест PCR био позитиван. Од тог броја, седам особа је из Панчева.

Од почетка праћења епидемија Ковид-19 обољења, у Јужнобанатском округу укупно је потврђено 814 случајева заразе, од тога у Граду Панчеву 384.

На питање шта је значила изјава др Зорана Гојковића, покрајинског секретара за здравство од пре три дана да је у Панчеву ситуација „критична“, из Завода одговарају да то указује на велики степен оптерећења услуга здравствених установа у примарној и секундарној здравственој заштити на територији округа.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: