Смањене залихе крви, градска акција сутра у Црвеном крсту Панчево

Због пандемије изазване коронавирусом и даље су смањене залихе свих крвних група, саопштавају из Црвеног крста Панчево. Из те установе објашњавају да су крв и компоненте крви стално потребни пацијентима, а трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно и у време пандемије.

Континуирано снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне и ванредне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких болесника као и планиране хируршке интервенције.

Управо зато, молимо све грађанке и грађане, уколико им здравствено стање дозвољава, да се одазову на акције давања крви које организујемо у сарадњи са Заводом за трансфузију крво Војводине“, пише у саопштењу које је потписала Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крста Панчево.

Приликом организације акција добровољног давања крви поштује се поступак и превентивне мере ради спречавања преноса вируса на акцијама прикупљања крви, у складу са прописима и донетим мерама и то:

  • Пре акције врши се дезинфекција проста, дезинфекција радних површина и планира максималан број људи у просторијама;
  • Постављена је дезо баријера, одржава се дистанца од 1,5 м између свих учесника акације и врши се дезинфекција руку свих учесника акција;
  • Сви запослени у Црвеном крсту, као и волонтерке и волонтери и екипа Завода за трансфузију крви користе заштитну опрему и заштитна средства;
  • По завршетку акције поново се ради дезинфекција простора.

Акција давања крви у Панчеву се  одржава сваке среде, од 9 до 12 сати, у просторијама Црвеног крста Панчево, у Улици Жарка Зрењанина број 15.

 

 

 

 

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: