Председник Владе Војводине у посети панчевачкој болници

Рок за извођење радова померен – крај октобра нови термин за завршетак Интернистичког блока

Зграда Завода за јавно здравље Панчево која се гради тачно 10 година ни ове године неће бити готова
Радови на реконструкцији Интернистичког блока Опште болнице Панчевo који су почели 17. октобра прошле године, још увек нису завршени, иако је су по првобитном плану требали да буду готови у априлу ове године.
До кашњења је дошло због проблема са пројектном документацијом, и са одређеним позицијама које нису биле предвиђене, објаснио је Игор Мировић, председник Владе Војводине, током данашњег обилска Опште болнице Панчево.
Он је додао да су проблеми сада превазиђени, и најавио завршетак радова.

„Чинимо све напоре да до краја октобра све буде готово. Издвјили смо око 500 милиона динара за овај посао, и тренутно је изведено око 75 одсто радова”, рекао је Мировић и додао да је панчевачка болница за последње две године од Покрајине добила и медицинску опрему у вредности од 40 милиона динара (дигитални рендген, апарат за анестезију, аспиратор, комплетан хируршки инструменатријум, стелизатор…)

Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево нагласио је да установа добро функционише, с обзиром да су одељења из Интернистичког блока измештена и захвалио Покрајинском секретаријату за здравство на разумевању и обезбеђивању средстава.

Мировић је истакао и да је циљ Владе Војводине да обнови здравствени систем, те да све болнице, институти, и здравствене установе буду реконструисане. Он је најавио да ће локална самоуправа Града Панчева и управа Опште болнице издвојити средства за израду пројеката за адаптацију и других делова болнице, а новац за радове ће обезбедити Канцеларија за јавна улагања или Влада Војводине.

На питање наше новинарке да ли ће ускоро бити завршена зграда Завода за јавно здравље, које се гради тачно десет година, војвођански премијер је одговорио:

 „Ми смо спремни да за следећу године одвојимо одговарајућа средства. Увише наврата смо разговарали и са локалном самоуправом у Панчеву на ову тему и са управом Завода. Радићемо на решавању тог проблема, и можда имати решење већ следеће године”.

 

 

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress