Панчевачки Скадар на Бојани

Република финансира завршетак радова зграде Завода за јавно здравље

У току је израда пројектне документације

Један од болних инфраструктурних тачака у панчевачком здравственом систему, коначно је решен обнављањем Интернистичког блока Опште болнице Панчево, а републички и градску власт чека још један подухват, завршетак зграде Завода за јавно здравље.

Објекат од 2.000 квадрата гради се од 2008, а 2015. године прекинути су радови. Претходна власт у АП Војводини најављивала је да ће се најпре завршити зграда Завода за јавно здравље, како би се особље иселило из Интернистичког блока Опште болнице, где су „привремено“ били смештени од 1974. године. Ипак, када се власт променила, промењени су и приоритети, па су тако напредњаци од 2016. године у фокус ставили реконструкцију Опште болнице, и након тога познатог Скадра на Бојани.

Више пута је обећавано да ће новац бити издвојен из покрајинског буџета, док овај посао није додељен републичкој Канцеларији за управљање јавним улагањима.

У оквиру Програма обнове и унапређења објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства, социјалне заштите и спорта, који је донела Влада Републике Србије, 22. септембра 2017. године утврђен је Извештајем Радне групе за обнову и унапређење објеката јавне намене у јавној својини списак од 253 објекта јавне намене који ће се санирати у наредном периоду, на којем је и Завод за јавно здравље Панчево.

Како су нас обавестили из Канцеларије за јавна улагања, у складу са наведеним програмом Канцеларија обрађује и систематизује пристигле захтеве и доставља предлоге пројеката повременом радном телу, које доставља листу предлога Влади на усвајање. Подносиоци захтева чији су објекти одобрени за спровођење израђују пројектну и конкурсну документацију и достављају Канцеларији.

Навели су и да они не финансирају израду пројектно-техничке докуметнације, већ извођење радова.

Град Панчево покренуло је изреду документације, а на јучерашшњој седници Градског већа, усвојен је и предлог закључка о прихватању инвеститорских права на извођењу радова на реконструкцији и догградњи објекта Завода за јавно здравље.

На овај начин Покрајина ће овластити Град Панчево да у њено име обави посао извођења радова, с обзиром да је оснивач Завода.

Јавна набавка је вредна 136 милиона динара.

Завод за јавно здравље је због реконструкције Интернистичког блока исељено априла 2017. године на две локације – Очно одељење Опште болнице и Железничка амбуланта – где се и данас налазе.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: