Одговорни још на слободи

После две године и даље без оптужнице за Апотеку Панчево

Установа и даље у кризи, половина објеката остаје без струје

Истрага коју је у марту 2015. године покренуло Више јавно тужилаштво Панчево, против четири лица због основане сумње да су извршили Кривично дело злоупотребе службеног положаја, и причинили штету државном предузећу Апотека Панчево, још је у току.

Како смо санали од Славице Црвени Бубњевић, потпаролке Вишег јавног тужилаштва у Панчеву, оптужница још није подигнута.

Поступак се води против Бранке Милојевић, бивше директорке Апотеке Панчево, Давида Стокића, њеног помоћника и још две особе – Љубише Стокића, директора предузећа „Интерпо” из Пожаревца, и Милорада Арсића, директора „Арс тонуса” из Београда, за помагање у кривичном делу злоупотребе службеног положаја.

Бранка Милојевић и Давид Стокић сумњиче се да су набављали и авансно плаћали одређене артикле и услуге поменутим фирмама без спровођења тендера, а да притом те услуге односно производе нису никад ни добили. Конкретно, њима се ставља на терет да су од фирме „Интерпо” купили 3.600 комада плишаних лоптица за рекламне сврхе. Апотека је износ од 2.954.880 динара платила авансно, а испорука је извршена у року од три месеца.

Истрага против Милојевићеве и Стокића проширена је у септембру 2015. године. Они нису били притворени и данас су слободни грађани.

Током мандата Бранке Милојевић, од 2012. до 2015. године,  Апотека Панчево оштећена је за око седам милиона евра. Током тог периода установа није подносила извештаје оснивачу, Граду Панчеву, а Републички фонд за здравствено осигурање није вршио конторолу рада установе две године.

Од децембра 2016. године рачун Апотеке Панчево због дуга према добављачима је у блокади, тачно 502 дана. Тренутни дуг износи 473.938.994,21 динара.

Од око 180 запослених, данас је у установи ради око седамдесетак радника. Радно време апотека је скраћено, али свих 16 објеката ради. Плате запосленима касне око шест месеци, али ипак се исплаћују захваљујући локалној самоуправи.

Како смо сазнали од Борка Бојића, председника Синдиката Апотеке Панчево, због неизмирених рачуна за четвртак, 18. мај најављено је искључење струје у готово половини објеката. Те одлуке биће поштеђене апотеке које функционишу у оквиру домова здравља и амбуланата. То није први пут да установа остаје без електричне енергије. Пре око годину дана објекти су без струје били десетак дана, када је успостваљено резервно снабдевање.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress