Потписан уговор са извођачем радова

Почетак реконструкције Интернистичког блока у идеалним условима крајем септембра

Предвиђено је да радови трају не мање од 180 и не више од 245 дана

Управа за капитална улагања АП Војводине 17. јула, на тендеру је изабрала фирму која ће реконструисати Интернистички блок Опште болнице Панчево. Реч је о групи понуђача на челу са београдском компанијом „Модулор”,  са којом ће сарађивати и београдске фирме „Стисофт”, „Елкомс”, „Тесла системи”, „Електронет” и „Еуромед гроуп”.

Међутим, други понуђач „Трон текс” из Београда, чију је заједничку понуду групе понуђача комисија одбила као неприхватљиву, поднео је захтев за заштиту права понуђача.

Ових дана Републичка комисија за заштиту права понуђача одговорила је негативно на уложену жалбу, чиме је потврдила одлуку Управе за капитална улагања.

Уговор између извођача компаније „Модулор” и Опште болнице Панчево потписали су  данас, 5. септембра, у болничким просторијама др Слободан Овука, в.д. директора Опште болнице Панчево и Дамир Дунић, заменик директора компаније „Модулор”.

Овука је рекао да би радови у идеалним условима могли да почну крајем месеца, али да све зависи од брзине реализације јавне набавке за избор стручног надзора, чије је отварање понуда заказано за 11. септембар.

„Очекује нас много посла, али неће никоме бити ускраћена медицинска помоћ. Имамо план пресељења пацијента са Интерног одељења. Један део њих ћемо пребацити на одељење Хирургије, а други део ће бити упућиван у београдске установе“, објаснио је Овука.

Предвиђено је да радови трају не мање од 180 и не више од 245 дана. Процењена вредност радова износи 467.411.960 динара, са ПДВ-ом.

Компанија „Модулор” већ има искуства са реконструкцијама здравствених установа. Према речима Дамира Дунића, до сада су радили реконструкцију болница „Драгиша Мишовић“, ГАК „Народни фронт“ и Опште болнице у Новом Пазару.

 

 

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: