У јужном Банату

Петнаесторо заражених грозницом Западног Нила

До 31. јула у Србији регистровано je 70 случајева оболевања

До 31. јула на територији Републике Србије регистровано je 70 случајева оболевања од грознице Западног Нила са пет смртних исхода, четири у Јужнобачком округу и један на територије Града Београда, код особа мушког пола, старости од 56 до 84 године (са придруженим хроничним обољењима) који се могу довести у везу са оболевањем од грознице Западног Нила, саопштио је Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”.

Случајеви су пријављивани са Јужнобанатског округа (15 особа), Јужнобачког (12), Западнобачког (6), Сремског (2), Средњебанатског (2), Подунавског (2) и Севернобанатског (1) округа и са територије Града Београда (30). Оболеле особе су мушког (42) и женског (28) пола, старости од 22 до 84 године, са прудруженим хроничним обољењима (46 од 70 регистрованих).

Локације са којих су прикупљани комараци у којима је доказано присуство генома вируса грознице Западног Нила на територији Града Панчева су: Војловица, Улица Жарка Зрењанина 50, Јабука, Старчево, Омољица, Иваново, Глогоњ.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: