Због повећаног броја оболелих од коронавируса

Панчевачка болница поново у ковид режиму

Моћи ће да прими 150 пацијената

Министар здравља у Влади Србије Златибор Лончар изјавио је данас, на састанку са директорима ковид болница, да у наредних седам дана неће бити казне за непоштовање одлука Кризног штаба о обавезном ношењу маски у затвореном простору, али ће се поштовање те мере контролисати.

Лончар је, након састанка, најавио да ће, због повећаног броја оболелих од коронавируса, од сутра ујутру КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ бити враћен у ковид режим рада и примаће искључиво ковид пацијенте.

Министар је објаснио да ће се заражена деца из читаве Србије лечити у тој здравственој установи, као и заражени пацијенти којима је неопходна хемодијализа.

Према његовим речима, заражене коронавирусом примаће поново и Општа болница у Панчеву, која ће обезбедити капацитете за 150 пацијената.

Болница у Панчеву биће нам помоћ у случају да се повећа број заражених, навео је Лончар и додао да ће и КБЦ „Звездара“ проширити своје капацитете за ковид пацијенте и то за 60 постеља, 30 данас и 30 сутра.

Он је, говорећи о ситуацији у Новом Пазару, истакао да је један број пацијената пребачен на лечење у болницу у Крагујевац, а један број у Београд, напоменувши да су за читаву Србију обезбеђени додатни капацитети.

Лончар је најавио да ће председница Владе Ана Брнабић одржати састанак са одговорнима у тржним центрима, којима ће бити предочено да ће они бити одговорни уколико се не поштује мера о ношењу маски.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress