Завршетак агоније дуге више од 600 дана

Отпремина за запослене, катанац на државну апотеку

Ниједан од петнаестак објеката Апотеке Панчево неће отворити своја врата, а шта ће бити са локалима у којима како сазнајемо има доста лекова за уништавање, без грејања и струје, још увек је непознаница

Почетком недеље већи број запослених у Апотеци Панчево потписао је уговоре о споразумном раскиду радног односа, а већина запослених од 31. августа не долази на посао. Испату заосталих зарада, од јануара ове године, доприносе, јубиларне награде, превоз, као и отпремнине требало би да добију до краја месеца. Новац је обезбедило Министарство здравља, а исплатиће га Републички фонд за здравствено осигурање.

Како смо сазнали запослени који су потписали овај уговор добиће једну трећину своје зараде по години и још тридесет одсто зарада по години стажа, док ће десетак од 69 запослених у Апотеци Панчево који ће бити проглашени технолошким вишком, имати једну трећину зараде по години и новчану накнаду у Националној служби за запошљавање.

Тако ће у Апотекарској установи Панчево, основаној  пре 247 година остати да „ради“ петоро запослених, што је законски минимум, али они ће радити само формално. Ниједан од петнаестак објеката Апотеке Панчево неће отворити своја врата, а шта ће бити са локалима у којима како сазнајемо има доста лекова за уништавање, без грејања и струје, још увек је непознаница. За решавање тих проблема надлежна је локална самоуправа као оснивач Апотеке Панчево, као и за измирење дуга апотеке који је актуелан 623 дана и на данашњи дан износи 482.093.506 динара. 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: