Објекат се гради десет година

Нови термин завршетка зграде Завода за јавно здравље – пролеће 2019. године

Завод за јавно здравље Панчево обележио је 1. новембра свој дан, али и читаву деценију чекања на усељење у нову зграду. Наиме, обејкат намењен Заводу почео је да се гради 2008. године, али ни до дан данас није завршен.

Ова здравствена установа ради у неадекватним условима од 1974. године, када им је дат простор на првом спрату Интернистичког блока Опште болнице Панчево. Ту су се уселили привремено и остали све до прошле године, када је почела реконструкција Интернистичког блока. Сада раде на две адресе – у Очној болници и у Железничкој амбуланти.

Рад је отежан, јер радимо у смањеном обиму, са смањеним капацитетом. Трудимо се да пружимо и очувамо све услуге, које су битне за грађане Јужнобанатског округа. Када се будемо преселили у нашу зграду, бићемо у могућности и да проширимо услуге“, каже за наш портал др Љиљана Лазић, директорка Завода за јавно здравље Панчево.

На питање када усељење може да се очекује, директорка је одговорила:

„Приоритет Владе јесте Општа болнице, и та реконструкција улази у завршну фазу. Наредна аквитност је свакако завршетак наше зграде. Радове ће финансирати Канцеларија за управљање јавним улагањима. Надамо се да ће технички део бити готов током зимских месеци, те да ћемо на пролеће завршити зграду. Имамо то обећање, и искрено се надамо да ће тако и бити“.

Прошле године из Управе за капитална улагања АП Војводине, која је тада била задужена за финансирање радова на згради Завода, речено је да ће ребалансом буџета у јуну бити обезбеђена средства, што се није десило, а овог лета, приликом обиласка Опште болнице Панчево, Игор Мировић, председник Покрајинске Владе рекао је да ће зграда Завода бити завршена „можда следеће године“.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: