Донација вредна више од два милиона динара

Нови гастроскоп од Комерцијалне банке за панчевачку болницу

Општа болница Панчево добила је на поклон од Комерцијалне банке видео гастроскоп, који ће омогућити правовремену дијагнозу и наставак лечења пацијената из Јужног Баната.

Нови апарат ће побољшати третман пацијената и унапредити дијагностику, што ће омогућити смањење смртности од карцинома горњег дигестивног тракта и побољшати квалитет живота грађана Јужног Баната.

Донацију вредну више од два милиона динара, у четвртак, 1. августа, директору болнице Слободану Овуки уручио је председник извршног одбора Комерцијалне банке др. Владимир Медан.

„Комерцијална банка део онога што заради и оствари за своје клијенте подели са онима којима је то најпотребније јер како Фром рече није богат ко богатство има него ко богатство дели“, рекао је Медан и додао да Комерцијална банка има традицију донирања за друштвено корисне делатности.

Како је нагласио, Комерцијална банка ће и у наредном периоду наставити да помаже онима којима је помоћ напотребнија.

Др Слободан Овука објаснио је да болница тренутно има један гастроскоп, који се често квари. Дневно лекари обаве и до 15 прегледа на том апарату, што је око 2.000 на годишњем нивоу. Сада ће упоредо радити оба апарата, па ће прегледи бити обављани без паузе за стерилизацију комплета.

Он је истакао да је добијање новог гастроскопа услуга за пацијенте из већег дела Јужног Баната који се свакодневно обраћају за помоћ Општој болници у Панчеву.

„У име колектива болнице могу да обећам да ће апарат бити максимално искоришћен и да ћемо се понашати у складу са домаћинством и обавезом која је преузета примањем вредног поклона“, рекао је он.

Овука је додао да је уз подршку Секретаријата за здравство АП Војводине набављена нова опрема, која треба да стигне у септембру. У питању су најсавременији лапароскопски стуб, два апарата за анестезију, апарат за лабораторијску дијагностику и хируршки инструментаријум.

На питање када ће у болницу стићи кревети, који нису стигли када је отворен Интернистички блок, у мају ове године, директор је навео да се још чека одлука Комисије за заштиту права понуђача, те да ће није важно да ли ће стићи месец пре или касније, али да је извесно да ће стићи.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: