Донација КУД-а „Абрашевић" и њихових пријатеља

Нови ЕКГ апарат и још седам уређаја за Хитну помоћ

Др Тепшић: Нови апарати ће нам бити од велике помоћи

У панчевачку Службу хитне медицинске помоћи Дома здравља Панчево данас, 12. априла, стигли су апарати који су набављени у оквиру хуманитарне акције Културно-ументичког друштва „Абрашевић“ из Панчева.

Они су заједно са својим пријатељима – КУД „Станко Пауновић“ НИС РНП, КУД „Неолит“ Старчево и Дечјим хором „Звончићи“ Музичког центра Панчево, 20. фебруара приредили концерт најмлађих чланова, од 7 до 15 година.

Око 200 малишана је учествовало на великој хуманитарној приредби „Срце се нема да се има, срце се има да се да свима“ на којој је прикупљено 163.140 динара. За тај новац надлежни у Служби хитне медицинске помоћи купили су ЕКГ апарат, три оксиметра и четири апарата за мерење крвног притиска.

„Нови апарати ће нам бити од велике помоћи јер се уређаји временом кваре. ЕКГ апарат ћемо користити на терену и у стационарним условима и за то од срца хвала свима који су учествовали у хуманитарној акцији“, рекао је др Мирослав Тепшић, начелник Службе хитне медицинске помоћи.

Свим учесницима у акцији уручене су захвалнице, а на донацији је захвалила и др Данијела Ристовска Корниц, директорка Дома здравља Панчево и истакла да су деца показала да имају велико срце.

„Овај поклон ће много значити свим суграђанима јер ће Служба имати адекватне апарате и моћи ће да реагује правовремено  и обезбеди грађанима адекватну здравствену заштиту“, оценила је она.

Лела Стојнов, председница КУД „Абрашевић“ објаснила је како је дошло до ове хуманитарне акције:

„Стицајем околности били смо у ситуацији да нам је био потребан апарат за ЕКГ у Служби хитне помоћи и схватили смо да постоји проблем приликом рада њиховог апарата. Наш уметнички координатор Стефан Милић је дошао на идеју да деца организују концерт са гостима како би прикупили новац за апарат. Ми смо одлучили да наставимо са оваквим акцијама које ћемо организовати сваке године“.

Она је истакла да је оваква акција подстакла децу да размишљају о хуманости, те да сада и они сами предлажу наредне хумантитарне активности.

Након ове акције Служби хитне помоћи јавила се једна суграђанка која жели да донира 1.000 евра, а како је рекао др Мирослав Тепшић, средства ће бити утрошена за набавку два аспиратора и мулитфункционалне централе.

Он је истакао да тој Служби недостају још дефибрилатори, као и санитетско возило које би ове године требало да буде набављено.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: