Интензитет активности вируса у Јужнобанатском округу низак

Нове дозе вакцине против грипа

Стопа обољевања од болести сличних грипу у Јужнобанатском округу је на нивоу уобичајеном за ванепидемијски период, а интензитет активности вируса грипа је низак и стабилног тренда, кажу у Заводу за јавно здравље Панчево. Када су у питању акутне респираторне инфекције, оне су на прошлогодишњем нивоу посматрања.

Што се тиче вакцина против грипа, за 2020. године за Јужнобанатски округ првом ревизијом планирано је 12.310 доза, и дистрибуирана је четворовалентна вакцина произвђача ABBOTT BIOLOGICALS B.V.

У Заводу кажу да је другом ревизијом планирано је 18.238 доза вакцина против грипа, те би тако требало сукцесивно у наредном периоду да буде дистрибуирано још 5.928 доза, од тога дистрибуирано је 600 доза испред Института за јавно здравље Србије (тровалентна вакцина против сезонског грипа) намењена за имунизацију особа од 18 до 65 година.

Првом ревизијом за Дом здравља Панчево планирано је 3.500 доза вакцина, а другом ревизијом 6.500 доза. Тој здравственој установи  дистрибуирано је 4.560 доза четворовалентног цепива Influvac@ Tetr4. До 22. октобра у јужном Банату вакцинисано је 11.868 лица, од тога у ДЗ Панчево 4.414 лица.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: