У Дом здравља Панчево стигле добре вести

Нова акредитација Дома здравља на седам година

Одлуком Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, Дом здравља Панчево је добио акредитацију на седам година, што је њено максимално важење.

Јуче је Дом здравља добио званични извештај Агенције за акредитацију.

„Општи утисак оцењивача је да се у Дому здравља Панчево континуирано ради на унапређењу рада и безбедности пацијената, да је унапређена доступност и приступачност здравствених услуга, да је акредитација процес који је у потпуности заживео и да су највећа снага Дома здравља људски ресурси“ – навела је директорка Дома здравља Панчево мр Данијела Ристовски Корниц, осврнувши се на тродневну посету спољашњих оцењивача Агенције панчевачком Дому здравља крајем јануара ове године.

Тада је оцењено 11 тимова Дома здравља, 100 стандарда и 462 критеријума, а квалитет рада је оцењен према унапред утврђеним акредитационим стандардима, изјавила је Ристовски Корниц.

Простор Дома здравља је оцењен као функционалан и савремено опремљен,  хигијена на високом нивоу, а сарадња стручног кадра у службама и између служби као веома организована.

Ристовски Корниц се захвалила запосленима у панчевачком Дому здравља на свакодневом труду као и локалној самоуправи на успешној сарадњи.

Дом здравља ће за десетак дана добити диплому и нови цертификат о акредитацији. Ова здравствена установа је претходно била акредитована на три године.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress